mandag den 23. maj 2011

Bryllupskage

Min svigermors kollega skulle giftes, og den konditor der havde sagt ja til at lave kagen, kunne af personlige årsager desværre ikke lave den alligevel. Så var det jo godt, at min svigermor for nyligt havde opdaget mine evner inden for kagekunsten og kollegaen fik mit nummer.

Hun ønskede en 3-etagers hvid kage med lilla roser.

Kagen bestod af chokoladekagebunde med hindbærmousse, smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant.

Dåbskage til Cecilie

Cecilie skulle døbes og i den anledning skulle der selvfølgelig være kage. Hendes mor havde ønsket en firkantet lilla kage, med navn og sommerfugle på - så det fik hun selvfølgelig :-)

Kagen er med sukkerbrødsbunde, hindbærmousse, smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant. (Det ER altså en god kombi, og de fleste kan lide den, så det er en sikker vinder hver gang!)

SLS kage

SLS (SygeplejestuderendesLandsSammenslutning) fyldte 10 år i år og ville derfor i forbindelse med deres årsmøde have lavet en kage. Jeg påtog mig denne opgave, men det er første og absolut sidste gang jeg laver en 5 etagers kage af den størrelse! ALT hvad der overhovedet kunne gå galt, gik galt. Det var et kæmpe arbejde og vi var 2 pers og ca 20 timer om projektet, dette på trods af at jeg forsøgte at holde designet så simpelt som muligt.

Teamet til den årlige fest var i år Black&White (dog ikke i den traditionelle forstand) og kagen skulle selvfølgelig matche dette :-)

Kagen er som altid sukkerbrødsbunde med hindbørmousse, smurt op med smørcremeog overtrukket med fondant.

Svigermors fødselsdag

Efter min svigermor havde set kagen til påske, ville hun meget gerne have en kage til sin fødselsdag - så det fik hun selvfølgelig :-)

Hende og Per har en fiskedam i haven, deraf temaet.
Kagen er lavet med ret kort varsel og hvis jeg skulle lave en kage med "vand" på igen, ville jeg bruge gele for at få en mere livagtig effekt, men det slog mig først som en mulighed kort tid før og da kunne jeg ikke nå at få købt det.

Kagen er med sukkerbrødsbunde, hindbærmousse og hindbærsirup, den er smurt op med citronsmørcreme og overtrukket med fondant.





Påskekage

Til påske holdt Claus og jeg en påskefrokost for vores familier og som sædvanlig var der en anledning til at lave kage :-)
Claus familie havde aldrig set mine kager før, så påskekagen vagte stor begejstring og min svigermor blev så begejstret at hun fortæller alle hun kommer i nærheden af, om mine kager! Dejligt med lidt reklame for mine kager :-)

Påskekagen var et eksperiment: De sædvanlige sukkerbrødsbunde, denne gang smurt med lemoncurd og citronmousse-fyld, smurt op med lemonsmørcreme og overtrukket med fondant. Jeg var lidt bekymret for om det blev for meget citron, men det fungerede rigtig godt og specielt Claus var begejstret for indholdet.









søndag den 22. maj 2011

Rasmus 30 år fødselsdag...

Rasmus er min skolevenindes kæreste, og da han fyldte 30 i marts (jaja, det går ikke så hurtigt med at få lagt kagerne op!) skulle der selvfølgelig kage til.

Mie havde et ønske om at der kom en peberkværn på kagen, og så måtte Rasmus to passioner - F.C. Barcelona og Ferrari også meget gerne indgå. Jeg syntes det var lidt af en udfordring at få implementeret alle 3 elementer, men det lykkedes og jeg blev ganske tilfreds med kagen :-)

Kagen er med sukkerbrødsbunde og hindbærsmousse, smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant.





Læg så de kager på bloggen!

Nu er jeg gang på gang blevet bedt om at få lagt de seneste kager på bloggen, så nu må jeg vist hellere få det gjort!
Så her følger et indlæg pr kage, håber i nyder synet ;-)